Skip to main content

Controleren van aangesloten elektra

Door 8 juli 2016Blog

Bent u net verhuisd of zit u middenin een verbouwing? Grote kans dan dat er nieuwe elektra aangelegd moet worden. Dit kunt u laten doen door een elektricien, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Dit is echter alleen aan te raden wanneer u hier verstand van heeft. Wanneer u zelf de elektra aan gaat sluiten, is het van belang om na de aansluiting alles goed na te lopen. In dat geval weet u zeker dat alles goed aangesloten is en voorkomt u mogelijk onveilige situaties. Vertrouwt u niet op het werk van de elektricien? Dan is het ook verstandig om alles te controleren. Natuurlijk kunt u ook ons bellen, dan bent u verzekerd van vakkundig aangesloten elektra.

Veiligheid boven alles
Als u zelf handig bent, kunt u waarschijnlijk prima zelf de elektra in uw woning aanleggen. Ga hierbij echter altijd veilig te werk. Aangezien u met stroom gaat werken, moet u voor de werkzaamheden altijd zorgen dat de elektriciteit is uitgeschakeld. Op deze manier loopt u niet het risico om een flinke opdonder te krijgen. Daarnaast is het aan te raden om isolerende schoenen te dragen en te werken met geïsoleerd gereedschap. Wilt u testen of er stroom op de kabels staat? Doe dit nooit met u handen. Gebruik hiervoor altijd een spanningsmeter.

Aansluiting controleren
Wanneer u alle elektra heeft aangesloten, is het tijd om te testen of alles ook goed werkt en te kijken of alles naar behoren is aangesloten. Wanneer alles naar behoren werkt, mag u er vanuit gaan dat alles inderdaad goed is aangesloten. Twijfelt u om dat u doorgaans niet met elektriciteit werkt? Dan doet u er goed aan om een professional naar de aansluiting te laten kijken. Hierdoor weet u of alles al dan niet goed en veilig is aangesloten. Wanneer u besluit om er niemand naar te laten kijken, is de kans een stuk groter dat er mogelijk onveilige situaties ontstaan die u zelf niet voorziet. Het inschakelen van een professional kost natuurlijk geld, maar veiligheid gaat boven alles.