Skip to main content

Met dimmers geniet u van een gezelligere sfeer in huis

Door 1 oktober 2018juli 10th, 2019Blog

Maakt u momenteel al gebruik van dimmers in de ruimtes van uw woning? Steeds vaker informeren consumenten naar de mogelijkheden om dimmers in huis te plaatsen bij een aan- of verbouw. Ook wanneer u geen renovatie van uw woning gepland heeft, kunt u voor het gebruik van dimmers kiezen. Het is zelfs zo, dat de dimmers relatief eenvoudig zelf te monteren zijn! Op internet vindt u handige video’s, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe het monteren van een dimmer in z’n werk gaat. Ook kunt u op internet naar stappenplannen zoeken voor de installatie van dimmers.

Tip: schaf voor uw werkzaamheden altijd eerst een spanningszoeker aan. Met een spanningszoeker kunt u controleren, op welke onderdelen stroom staat. Zo voorkomt u dat uw tijdens de montage van uw dimmer een schok krijgt.

Verschillende soorten dimmers voor woningen

Er worden tegenwoordig tal van verschillende soorten dimmers aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan dimmers in de vorm van een draaiknop, of dimmers met een schuifje. Het is van uw persoonlijke voorkeuren afhankelijk, welk type dimmer het beste bij uw woning past. Ook is het belangrijk om te letten op de lampen waarmee een dimmer gecombineerd kan worden. Niet iedere dimmer kan bijvoorbeeld aan spaarlampen gekoppeld worden!

Hulp bij het plaatsen van een dimmer in huis

Wanneer u de dimmer op een plek in de muur wilt monteren waar nog geen gat zit of elektrakabels lopen, kan de hulp van onze elektriciens wenselijk zijn. Wij kunnen de nieuwe kabels aanleggen of bestaande kabels voor u verleggen. Een nauwkeurige manier van werken is hierbij essentieel, om ieder risico op een kortsluiting uit de weg te gaan. Zo’n kortsluiting ontstaat bijvoorbeeld als kabel te dicht tegen elkaar aan worden gelegd.

Heeft u toch te maken met een kortsluiting? Schakel in dat geval onze spoedelektricien in, die 24/7 voor u klaarstaat.