Groepenkast samenstellen in Amsterdam: waar beginnen?

Bij de nieuwbouw van uw woning dient u verschillende elektrawerkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van nieuwe elektriciteitskabels, het aansluiten van aansluitpunten voor uw verlichting, enzovoorts. Ook moet er een meterkast in uw woning geïnstalleerd worden, waarvandaan de binnenkomende stroom naar de verschillende ruimtes in huis geleid wordt. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de samenstelling van uw meterkast, om te voorkomen dat u deze kort na de afronding van de bouwwerkzaamheden al moet laten aanpassen. Wilt u hulp bij een groepenkast samenstellen in Amsterdam? Met een ruime ervaring zijn onze elektriciens u graag van dienst.

Door de jaren heen hebben onze elektriciens tal van huishoudens geholpen bij het plaatsen van een nieuwe meterkast in hun woning. Deze ervaring zetten wij graag in om u van passend advies te voorzien over de mogelijkheden die u heeft als u zelf een meterkast samen wilt stellen. Een groepenkast samenstellen lijkt misschien heel eenvoudig, maar is dat vaak niet!

Belangrijkste aspecten bij een groepenkast samenstellen

Groepenkast samenstellen Amsterdam Een groepenkast samenstellen bestaat uit verschillende stappen. Zo is het allereerst belangrijk om voor uzelf te bepalen hoeveel groepen u op de groepenkast aan wilt sluiten. Het is gebruikelijk om voor iedere ruimte in huis een nieuwe groep in de groepenkast te plaatsen. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn om extra groepen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte waarin u een grootstroomverbruiker gebruikt.

Hiermee komen we meteen bij een tweede belangrijk punt bij een meterkast samenstellen: de fase die u voor uw groepen gebruikt. Voor een grootstroomverbruiker kan het noodzakelijk zijn om een 3-fase-aansluiting te gebruiken, omdat deze apparaten meer stroom nodig hebben. Een 3-fase-aansluiting is niet altijd aan te sluiten op uw meterkast, zonder dat de aansluiting naar uw woning moet worden aangepast. Gebruikelijker is het gebruik van een 1-fase-aansluiting voor elektrische apparatuur.

Groepenkast samenstellen en laten installeren

Is uw groepenkast samenstellen gelukt? In dat geval kunt u overgaan op het installeren van de groepenkast. Er is op internet veel informatie te vinden over het aansluiten van nieuwe groepen in de groepenkast, maar het plaatsen van de groepenkast zelf blijkt vaak behoorlijk lastig te zijn. Het is zodoende aan te raden om deze klus aan onze elektriciens over te laten. Zo voorkomt u dat er kort na het aansluiten van de groepenkast vervelende complicaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan kortsluitingen die het gevolg zijn van het op een verkeerde manier aansluiten van uw groepenkast.

020 214 8400

Altijd bereikbaar

Professionele installatie

Onze elektricien is een echte professional. Hij zorgt ervoor dat al uw problemen worden opgelost! 

24-Uurs storingsdienst

Wij zijn dag en nacht bereikbaar voor al uw storingen. Bel vandaag nog om een afspraak te maken met ons!

Veilig en vakkundig

Wij werken altijd zo veilig mogelijk met onze vakkundige elektriciens. Daardoor wordt u van alle gemakken voorzien!

Storingen snel verholpen

Een storing aan uw elektra? Dat is voor ons gemakkelijk te verhelpen met onze ervaren vakmannen.