Skip to main content

Elektra aanleggen in de schuur met hulp van een elektricien

Door 21 november 2018juli 10th, 2019Blog

Niet alleen in huis wilt u de beschikking hebben over stopcontacten en verlichting. Ook in de schuur komt elektra goed van pas! Denk aan een lamp die u in de schuur ophangt, het gereedschap wat u hier wilt kunnen gebruiken, enzovoorts. Het aanleggen van elektra naar de schuur is een hele nauwkeurige klus. In het bijzonder, wanneer de schuur ver bij de woning vandaan staat. Nu zal de elektra eerst onder een terras of gazon door gelegd moeten worden, alvorens er in de schuur stopcontacten geplaatst kunnen worden. Belangrijk hierbij, is dat de elektrakabels diep genoeg gelegd worden. Zo voorkomt u dat de kabels beschadigd kunnen worden bij het spitten in de tuin.

Zelf stopcontacten aansluiten in de garage

elektra aanleggen schuur U kunt ervoor kiezen om de gehele aanleg van elektra in een garage aan een elektricien over te laten. Zo bent u ervan verzekerd, dat de elektra op de juiste wijze aangelegd wordt en de kans op complicaties minimaal is. Bij complicaties kunt u denken aan een kortsluiting, als gevolg van kabels die te dicht in de buurt van elkaar liggen. De warmte kan in zo’n geval niet ontsnappen, waardoor de kabels met elkaar versmelten. Het zal veel tijd en moeite kosten, om de bron van zo’n kortsluiting te achterhalen als de kabels eenmaal gelegd zijn.

Waar het slim is om het leggen van kabels aan onze elektriciens over te laten, kunt u er wel voor kiezen om de stopcontacten zelf aan te sluiten. Op internet vindt u complete stappenplannen, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe het plaatsen van de stopcontacten in z’n werk gaat. Ook kan het zinvol zijn om een video over het aansluiten van stopcontacten te bekijken. Zo komt u niet voor verassingen te staan!

Hulp bij het leggen van elektriciteitskabels door de tuin

Zoals eerder beschreven werd, doet u er verstandig aan om de elektriciteitskabels door onze elektriciens te laten leggen. Het verkleint de kans op complicaties aanzienlijk! Wij beschikken over de nodige ervaring en kennis, om de elektrakabels op een vakkundige wijze voor u aan te kunnen leggen. Vaak worden er eerst buizen door de tuin gelegd, waarin de kabels vervolgens getrokken worden. Zo worden de kabels extra goed beschermd tegen het spitten in de tuin, grondvorst, enzovoorts.

Voorafgaand aan het aanleggen van elektra in de tuin en schuur, zullen we u altijd van advies voorzien. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Wat is de slimste route voor de elektrakabels? Enzovoorts.