Skip to main content

Zelf een buitenstopcontact aanleggen

Door 4 september 2017februari 16th, 2018Blog

Om ook in de tuin elektriciteit te kunnen gebruiken, kan de aanleg van een buitenstopcontact het overwegen waard zijn. Voor het aanleggen van een buitenstopcontact heeft u de hulp van onze ervaren elektriciens wellicht niet nodig. Op internet zijn namelijk verschillende stappenplannen te vinden voor het aanleggen van dit type stopcontact. Het is wel belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken! Denk bijvoorbeeld aan een boor die door de stenen van uw muren komt, een spanningsmeter en verschillende kleine schroevendraaiers. Enige ervaring met het uitvoeren van elektraklussen kan in uw voordeel werken.

Aan de slag met het aanleggen van een buitenstopcontact

Zorg vooraf dat u de stroom heeft uitgeschakeld. Dit betekent dat u de centrale schakelaar in de meterkast moet hebben omgezet. Vervolgens kunt u beginnen met de voorbereidingen, zoals het plaatsen van de centrale lasdoos. Vanuit deze lasdoos kunnen de elektrakabels naar uw meterkast en de verschillende voorzieningen in uw tuin getrokken worden. Denk aan een tuinlamp, uw stopcontact, enzovoorts. Zoek vooraf op internet op welke kleuren kabels u op welke aansluiting aan moet sluiten. Zo voorkomt u kortsluitingen op een later moment!

De elektrakabel aansluiten op de lasdoos

Wanneer u de lasdoos stevig aan de muur bevestigd heeft kunt u de elektriciteitskabel strippen. Er zijn speciale tangetjes te koop die het strippen van de elektriciteitskabels relatief eenvoudig maken. Zorg er hierbij voor dat de binnenzijde van de kabel niet beschadigd raakt. Vanuit de lasdoos kunt u vervolgens elektriciteitskabels naar de stopcontacten in uw tuin laten lopen. Pas wanneer u alle kabels aangesloten heeft en de verschillende wandcontactdozen heeft afgesloten kunt u de elektriciteitskabel op de meterkast aansluiten.

Lukt het u niet om het stopcontact aan de praat te krijgen? Schakel de hulp van onze elektricien in om u hierbij te laten helpen. Door de ervaring die wij hebben is het aansluiten van een stopcontact een relatief eenvoudige klus voor onze vakmensen.