Skip to main content

Wat te doen bij een stroomstoring?

Door 2 augustus 2017Blog

U moet er toch niet aan denken dat u een avond zonder stroom komt te zitten? Niet alleen heeft u geen verlichting meer in huis, ook kunt u uw elektrische kooktoestel niet gebruiken, zal de verwarming niet meer werken, enzovoorts. Reden genoeg om een stroomstoring zo snel mogelijk op te (laten) lossen! In dit artikel vertellen we u meer over de stappen die u kunt zetten om een stroomstoring te verhelpen.

Lukt het u niet om de stroomstoring zelf te verhelpen? Geen probleem! Onze ervaren elektriciens in Amsterdam staan dagelijks voor u klaar om u van hulp te voorzien.

Gesprongen stop in de meterkast vervangen

Het eerste wat u bij een stroomstoring in huis kunt doen is het vervangen van de gesprongen stop in de meterkast. De stop kan om verschillende redenen uit de groepenkast gesprongen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting in elektrische apparatuur of tussen twee elektriciteitskabels, een overbelasting van een groep in de meterkast, enzovoorts. Schakel alle apparatuur wat op de groep aangesloten is uit. Nadat u de gesprongen stop vervangen heeft kunt u de elektrische apparaten stuk voor stuk inschakelen, om te kijken waar de bron van het probleem zit.

Informeer bij de netbeheerder

Mocht de stroomstoring in uw woning niet veroorzaakt worden door een gesprongen stop in de meterkast, dan heeft de storing een andere reden. Denk bijvoorbeeld aan een algehele stroomstoring in uw wijk, die het gevolg is van een probleem bij de netbeheerder. In zo’n geval kan een elektricien u geen hulp bieden, maar dient u contact op te nemen met de netbeheerder in uw omgeving. De netbeheerder komt in dat geval in uw wijk om de stroomstoring op te lossen.

Tip: kijk op de sociale kanalen van uw netbeheerder om te zien of de storing al verholpen wordt. Ook vindt u hier vaak een prognose voor de duur van de storing.