Skip to main content

Wanneer moet je een groepenkast vervangen?

Door 20 februari 2018juli 26th, 2019Blog

Een groepenkast vervangen is vaak pas nodig op het moment dat uw woning verbouwd of aangepast wordt. Bij de ver- of aanbouw van uw woning bestaat de kans dat u de groepenkast uit wilt breiden. U wilt immers ook in het nieuwe deel van uw woning elektriciteit kunnen gebruiken. Een extra ruimte zal een eigen groep in de groepenkast nodig hebben. Op deze manier wordt een overbelasting van de groepenkast voorkomen.

Bij een aanpassing aan de groepenkast zal deze aan de laatste richtlijnen voor groepenkasten moeten voldoen. Doordat een groepenkast vaak pas na vele jaren wordt aangepast, kan deze sterk verouderd zijn. Dit maakt dat een groepenkast vervangen aantrekkelijk kan worden in zo’n situatie. Een groepenkast vervangen is een relatief lastige klus. Schakel een elektricien in om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Andere redenen voor een nieuwe groepenkast

Naast de noodzaak van het vervangen van uw groepenkast, zijn er ook andere situaties denkbaar waarbij uw groepenkast vervangen een slimme keuze is. Denk bijvoorbeeld aan de veiligheid van uw woning. Sterk verouderde elektra in uw woning kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Wist u bijvoorbeeld dat een kortsluiting in huis voor brand kan zorgen? Om dit te voorkomen is het raadzaam om verouderde elektra regelmatig te vervangen. De stoppenkast wordt vaak gezien als het hart van de elektra in huis. Reden genoeg om hier regelmatig onderhoud aan uit te laten voeren.

Hulp bij een groepenkast vervangen

Een groepenkast vervangen is een lastige klus. Om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken, kan onze elektricien hulp bieden. Onze elektricien vervangt uw groepenkast niet alleen, maar kan deze ook voor u uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een extra groep aan de groepenkast, om ook in uw nieuwe kamers elektra te kunnen gebruiken. Ook voor het gebruik van een 3-fase-aansluiting zult u onze hulp nodig hebben. Een 3-fase-aansluiting wordt relatief weinig in woningen gebruikt. Met dit type aansluiting krijgt u de beschikking over krachtstroom. Dit heeft u bijvoorbeeld nodig voor een elektrisch kooktoestel of een andere grootstroomverbruiker. Doordat men steeds meer overgaat op elektrisch koken in plaats van koken op gas, zullen steeds meer woningen zo’n aansluiting nodig hebben.