Skip to main content

Investeren in verlichting op zonne-energie

Door 16 maart 2016april 12th, 2016Blog

Zonnepanelen zijn inmiddels erg ingeburgerd. De prijs per zonnepaneel is sterk gedaald ten opzichte van de prijs die werd gerekend ten tijde van de introductie van zonnepanelen. Kortom: het is nu voor elke particulier haalbaar om in zonnepanelen te investeren en zo de eigen verlichting in huis op zonne-energie te laten lopen.

Waarom investeren in verlichting op zonne-energie?

De voornaamste reden voor huizenbezitters om in zonne-energie te investeren, is uiteraard – zoals het woord investeren al weggeeft – vanwege het investeer-gedeelte. Door nu zonnepanelen aan te schaffen, kun je over een jaar of tien winst maken. Tot die tijd bespaar je flink op de energierekening, uiteraard afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de plaatsing daarvan.

Daarnaast zijn zonnepanelen uiteraard milieuvriendelijk. Ook al staat het milieuvriendelijke karakter van het productieproces zelf enigszins ter discussie, het moge duidelijk zijn dat de eenmaal geproduceerde panelen geen schadelijk effect op het milieu hebben, maar juist een positieve invloed daarop hebben. Bovendien zijn zonnepanelen relatief goedkoop aan te schaffen (in verhouding met bijvoorbeeld windmolens) en hebben ze een geringe impact op de omgeving. Je ziet ze liggen op het dak van een woning, maar je ondervindt er als bewoner of omwonende geen hinder van.