Skip to main content

Enkele tips om energie te besparen

Door 16 september 2015april 12th, 2016Blog

elek Energie besparen is altijd vervelend, zo denken we vaak. Je moet ineens kort douchen, energiezuinige lampen aanschaffen die net wat vervelender licht geven dan normale lampen, ’s winters met een dikke jas aan op de bank zitten, en ga zo maar door. Toch hoeft dat niet het geval te zijn. Je kunt namelijk op tal van manieren besparen! We laten je hieronder zien hoe je dat doet.

Isoleren kun je leren

Geen enkele manier van besparen is zo eenvoudig als een manier waar je zelf niks voor hoeft te doen. Bijna niks dan. Het enige wat het van je vraagt is een investering en de actie om de benodigde bedrijven in te huren. Waar het over gaat? Isolatie! Als je zorgt voor een goede isolatie dan bespaar je daarmee letterlijk honderden euro’s per jaar. Het kost doorgaans wel enkele duizenden euro’s om de isolatie aan te laten brengen, maar al na enkele jaren proef je daarvan de vruchten.

Vervang oude apparatuur

Oude koelkasten zijn erg inefficiënt en verbruiken heel veel stroom. Nieuwe koelkasten zijn een stuk zuiniger. Daarom kan het een goede investering zijn om die koelkast eens te vervangen door een nieuw exemplaar met A+++ label. Dat bespaart niet alleen geld op de lange termijn, maar het ziet er ook nog eens mooier uit dan zo’n oud model.