Bekabeling van uw tv netjes in de muur wergwerken

Door 9 januari 2018Blog

Met name vrouwelijke huisgenoten zullen het een grote ergernis vinden, de kabels die van uw televisie naar de aansluiting in de muur of de boxen in de woonkamer lopen. Voor mannen is het daarentegen juist erg belangrijk om verzekerd te zijn van een goed geluid! Het geluid wat uit de televisie zelf komt volstaat in zo’n geval niet. Of wat te denken van de kabels die naar de elektrische apparaten lopen, die op de televisie aangesloten zijn? U kunt hierbij denken aan de spelcomputer van uw kinderen, een dvd-speler, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de bekabeld van uw tv netjes in de muur weg te werken. Zo kunt u de apparatuur gebruiken die u wenst te gebruiken, zonder dat dit voor ergernissen bij vrouwelijke huisgenoten zorgt.

Maak gebruik van kabelgootjes

De meest eenvoudige manier om de elektriciteitskabels netjes weg te werken is het gebruik van kabelgootjes. Deze kabelgootjes kunt u bij iedere bouwmarkt aanschaffen en zijn eenvoudig in het juiste formaat te zagen met een ijzerzaagje. De kabelgootjes hebben aan de achterzijde vaak een plakstrik, waarmee u de gootjes op uw vloer of tegen een muur kunt bevestigen. Met deze kabelgootjes vallen de kabels veel minder op, omdat de gootjes dezelfde kleur hebben als uw muur.

Let er bij de aanschaf van de kabelgootjes goed op, welke type gootje u koopt! Zo kunt u voor een kabelgootje met een gesloten kant (ideaal voor de vloer) kiezen, of een variant met twee gesloten zijdes (ideaal voor muren). Wanneer u een kabelgootje met een gesloten zijde op uw muur zou plakken, zou de bekabeling van uw tv alsnog zichtbaar zijn. Dit wilt u voorkomen!

Hulp bij het aansluiten van elektra

Mocht u de ruimte binnenkort willen verbouwen, dan kunt u onze elektriciens inschakelen om u te helpen bij het aansluiten van de elektra. Ook kunnen we voor een klein gat in uw muur zorgen, waar u de bekabeling van de televisie kunt verbergen. Dit is ideaal voor woningen waarin de televisie opgehangen wordt. U kunt natuurlijk ook zelf een gat in de muur zagen met een decoupeerzaag. Houd er rekening mee dat er elektriciteitskabels en leidingen achter uw muur kunnen lopen. Het zou erg vervelend zijn als u deze per ongeluk beschadigt tijdens het verbergen van de bekabeling van uw tv.